حسابداری فروشگاهی، حسابداری دولتی، حسابداری مالیاتی ، حسابداری مدیریت، حسابداری مالی، حسابداری بازرگانی، حسابداری منابع انسانی و . . .. از انواع حسابداری ها هستند که بسته به نیاز شرکت ها، سازمان ها ، موسسات و . . . مورد استفاده قرار می گیرند.
در این قسمت انواع متفاوت حسابداری را برای شما توضیح داده ایم تا بیشتر با گرایش های حسابداری در ایران آشنا شوید :
در Governmental Accounting یا حسابداری دولتی فرآیند های ثبت، تجزیه و تحلیل، طبقه بندی و تفسیر اطلاعات مالی دولتی در ابعاد بزرگتر و گسترده تر صورت می گیرد.
حسابرسی بدهی ها و دارایی ها، نگهداری از حساب های یک سازمان، نقل وانتقالات و . . . عملیات های اقتصادی هستند که در حسابداری دولتی انجام می شود.
سوابق مالی در حسابداری دولتی نگهداری و به از این معمالات مالی به عنوان شواهد استفاده می شود.
حسابداری دولتی خود به زیرمجموعه هایی تقسیم می شود تا عملیات های مالی و ثبت آنها راحت تر انجام شود. این زیرمجموعه ها عبارتند از:
- حسابداری نقدی
- حسابداری تعهدی
- حسابداری نیمه تعهدی
- حسابداری تعهدی تعدیل شده
- حسابداری نقدی تعدیل شده
از ضروریات فعالیت های یک فروشگاه یادداشت خرید و فروش ها، مقدار سود و زیان، زمان گرفتن یا پردخت چک ها، موجودی یک کالا در انبار و . . . است. به طور کلی انجام این عملیات ها و ثبت آنها حسابداری فروشگاهی گفته می شود.
در صورتی که حسابرسی ها در زمینه ای نام برده شده انجام نشود امکان مواجهه با ضررهای مالی و ورشکستگی را برای افراد زیاد می کنند
حسابداری مالیاتی یا Tax Accounting یکی از انواع حسابداری است که تمرکزش بر روی مالیات است به جای صورت های مالی عمومی یک حسابدار مالیاتی اموری مانند حقوق، حق الزحمه و دستمزد کارکنان و دیگر حساب های مالیاتی را رسیدگی می کند.
افراد و کسب و کار ها باید قوانین مشخصی که در حسابداری مالیاتی وضع شده پیروی و آنها را رعایت کنند.
می توان گفت که حسابداری مدیریت پلی بین رشته ی حسابداری و مدیریت است به همین دلیل مسئولیت ها و وظایفی که انجام می شود در این دو رشته شبیه است.
استفاده از مهارت ها و دانش های به روز و حرفه ای برای جمع آروی اطلاعات مالی و حسابداری در حسابداری مدیریت بسیار اهمیت دارد.
حسابداری مدیریت باجمع آوری گزارشات، برنامه ریزی و کنترل مناسب معاملات به شرکت ها برای رسیدن به اهداف خود و گرفتن تصمیمات کمک می کنند.
تهیه صورت های مالی هدف حسابداری مالی است. در حسابداری مالی به ثبت، جمع آوری و خلاصه نویسی گزارشات مالی وسیع یک کسب و کار پرداخته می شود تا وضعیت معینی از اطلاعات مالی به دست آید.
معلوم شدن گردش مالی و حساب های کسب و کار ها، کنترل حساب های مالی و ارائه و بررسی گزارشات مالی و . . . عملیات هایی هستند که در حسابداری بازرگانی انجام می شود.
ثبت و بایگانی اسناد، انجام امور بیمه، مالیاتی و بانکی، قوانین گمرک و تجارت کشور ایران با دیگر کشور ها، قوانین بورس و اوراق بهادار از دیگر وظایفی است که یک حسابدار بازرگانی باید بر آنها تسلط داشته باشد.
Human resource accounting یا حسابداری منابع انسانی عملیات های شناسایی و گزارش هایی که به طور حسابرسی متعارف سازمان ها درنظرگرفته نشده و نمی شوند مانند سرمایه گذاری در زمینه منابع انسانی را انجام می دهند.
منابع انسانی ارزشمند ترین نیرو های هر کسب وکاری هستند و شرکت ها برای پیشرفت و توسعه این نیرو های انسانی به طور مرتب در تلاش هستند.
ارزیابی و بررسی منابع انسانی در فرایند های استخدام، انتخاب آموزش و پیشرفت دارایی های انسانی برای هر شرکت یا سازمانی بسیار موثر است.
با کلیک روی لینک میتوانید مقاله حسابداری چیست را نیز مطالعه کنید .